• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

В края на 2009 година се състоя едно дългоотлагано събитие, което по традиция се свързва с честванията на патронния празник на училище „Свети Климент Охридски”. На 30 декември 27-те възпитаници, които успешно завършиха през 2009 г. средното си образование в паралелка „Стопански мениджмънт”, се събраха в бар-клуб „Riverside”. Малко необичайният ваканционен ден бе избран, за да могат всички бивши ученици, сега настоящи студенти, да се съберат заедно за очакваното от тях тържество. На срещата присъстваха преподавателите им по специалните предмети Боряна Петрова и Веска Ралчевска, класната Маринелия Христова, както и пом.-директорът Николай Марков.

Директорът Минко Христов тържествено връчи на завършилите обучението си по бизнес и финанси английските сертификати (дипломи) на The College of North West London и УНСС-София. В своето слово г-н Христов разказа историята на утвърждаването на тази паралелка и с гордост изтъкна, че СОУ „Св. Кл.Охридски” е единственото училище в Ловешка област, което предлага подобен тип обучение. За да получат тази диплома, която им дава възможност да работят във всички страни на ЕС, учениците трябва да имат най-малко успех добър (4,00) по специалните предмети. Малко са випуските като този, в който всички получават сертификата. Директорът изреди предимствата, които дава подобен тип обучение, говори за умението да се работи в екип, за уважението към другите и себе си, за самочувствието при защитата на заданията. Накрая пожела на всички английските сертификати да им послужат при намиране на работа, а класната им напомни шеговито, че първо трябва да се справят с първата си изпитна сесия.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).